Cudownie smaczne i aromatyczne, a przy tym niezwykle szybkie i proste w wykonaniu ciasto (zrobiłam je używając tylko widelca). Należy tylko pamiętać aby banany były już "mocno" dojrzałe :-)
Składniki:
4 bardzo dojrzałe banany
150 g brązowego cukru
1 jajko, rozbełtane
75 g miękkiego masła
1 cukier waniliowy
170 g mąki
szczypta soli
1 łyżeczka sody
Podłużną formę o długości 23 cm posmarować masłem i posypać tartą bułką lub mąką.
Banany rozgnieść widelcem, połączyć z cukrem, jajkiem, masłem i wanilią. Dodać mąkę wymieszaną z solą i sodą. Dokładnie wymieszać ( można widelcem). Wlać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec godzinę. Po upieczeniu ostudzić w formie.
Banany rozgnieść widelcem, połączyć z cukrem, jajkiem, masłem i wanilią. Dodać mąkę wymieszaną z solą i sodą. Dokładnie wymieszać ( można widelcem). Wlać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec godzinę. Po upieczeniu ostudzić w formie.
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz