A dziś kokosanki. Smaczne i proste ciasteczka, będące najczęściej wynikiem nadmiaru białek w lodówce :-) Jak dla mnie najlepszy przepis jaki do tej pory próbowałam. Polecam!
200 g wiórków kokosowych
50 g masła
1/2 szkl. cukru
3 białka
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do niego cukier, gdy cukier już sie rozpuści dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy. Z białek ubijamy sztywną pianę i pod koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i jeszcze chwile mieszamy. Pianę dodajemy do przestudzonej masy kokosowej i delikatnie mieszamy. Z masy formujemy średniej wielkości kulki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
Smacznego :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz