120 g miękkiego masła
70 g jasnego brązowego cukru ( ja używam trzcinowego)
1 jajko
100 g płatków owsianych
140 g mąki razowej
pół łyżeczki proszku do pieczenia
250 g posiekanej czekolady ( ja użyłam 150 g czekolady i 100 g rodzynek)
Masło utrzeć z cukrem przy pomocy miksera. Dodać jajko, dalej ucierając. Wsypać resztę składników, wymieszać.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczyć łyżką.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż zaczną się lekko brązowić. Poczekać około minuty przed zdjęciem z blaszki, potem studzić na kratce.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Spłaszczyć łyżką.
Piec w temperaturze 180ºC przez około 15 minut, aż zaczną się lekko brązowić. Poczekać około minuty przed zdjęciem z blaszki, potem studzić na kratce.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz